Standarde Duble femei și bărbați – Exemple Dublu Standard

Dacă o femeie face un compliment unui bărbat, automat flirtează, în timp ce bărbatul care complimentează o femeie este considerat galant, amabil.

Dacă o femeie face câteva glume când vorbește cu un bărbat, se consideră, de multe ori, că flirtează. În schimb, când bărbații spun glume femeilor, ceilalți consideră că au simțul umorului, că sunt prietenoși sau de treabă.

O femeie care ridică tonul vocii într-un conflict este caracterizată drept isterică. În schimb, bărbatul care ridică tonul este considerat, de multe ori, asertiv.

Când o femeie are schimbări de dispoziție, i se pune eticheta „borderline” sau „bipolară”, în timp ce bărbatul cu schimbări de dispoziție „trece printr-o pasă proastă„.

Pentru bărbați e O.K. să aibă relații sexuale cu multiple partenere, pentru femei nu e O.K. să aibă mulți parteneri.

O femeie care inițiază este etichetată agresivă, considerându-se că bărbatul trebuie să facă asta.

O femeie care se mărită virgină poate fi admirată. În schimb, un bărbat virgin nu e bine văzut, considerându-se că ar trebui să fie experimentat înainte de căsătorie.

Bărbații care plâng sunt considerați fătălăi, iar femeile „așa sunt ele, sensibile!”.

Dacă EA își conduce copilul la școală în fiecare zi, nimeni nu spune nimic, e ceva banal. Însă când EL își duce copilul la școală, multă lume observă și exclamă „Ce tată bun!”.

Femeile cu fire albe sunt îndemnate să-și vopsească părul, fiind considerate neîngrijite, în timp ce bărbații cu părul grizonat sunt sexy.

Dacă EL implementează un plan pentru a-și îndeplini un obiectiv este strateg, organizat. Dacă EA face același lucru este manipulatoare.

Dacă EL se implică mult într-un proiect, este pasionat. Dacă EA se implică mult, este obsedată.

Fenomenul de dublu standard este atât de răspândit, încât mai toată lumea cade în această capcană. Deși ar fi moral să tratăm la fel bărbații și femeile care trec prin situații similare, nu o facem tot timpul.

Ilustrație copertă: Daisy Bernard

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.