Psihoterapie Online

Stres cronic? Anxietate? Atacuri de panică? Depresie? Suferință din cauza unei despărțiri? Conflicte în familie? Lipsa încrederii în sine? Indecizie? Experiențe traumatizante? Dependențe?

Dacă te confrunți cu astfel de provocări, să știi că nu ești singur(ă) și că există ajutor disponibil. Din rolul de psihoterapeut, îți ofer un spațiu sigur, unde poți vorbi deschis și sincer despre problemele și sentimentele tale, fără teama de a fi judecat(ă).

În cadrul ședințelor online de psihoterapie, vom lucra împreună la depășirea obstacolelor care îți blochează drumul spre vindecare și realizare personală. Obiectivul meu este să-ți ofer nu doar o alinare pe moment a simptomelor cu care te confrunți, ci și strategii pentru gestionarea acestora pe termen lung.

Permite-mi să te însoțesc în drumul tău spre mai bine!

Sunt psihologă & psihoterapeută atestată de Colegiul Psihologilor din România în specializările Consiliere & Psihoterapie Scurtă, Colaborativă, Orientată pe Resurse şi Soluţii. Mai multe despre mine, aici.

Cât costă o ședință online? 150 lei / h.

Unde au loc ședințele? Pe Google Meet (similar cu Zoom). Primești un link ce poate fi accesat de pe mobil sau laptop.

Modalități de contact: 0746 921 754 Lasă un mesaj pe WhatsApp / SMS, când poți. Îți voi răspunde în intervalul de lucru normal. Sau pe e-mail: orel.alina@gmail.com

Abordarea mea:

Se bazează, în mare parte, pe Psihoterapii Scurte, Colaborative și orientate pe resurse și Soluții (SFBT) și Feedback-Informed Treatment (FIT). Ca mulți alți psihoterapeuți, în munca mea pot implementa și tehnici din alte terapii pe care le-am studiat (terapie cognitiv-comportamentală, psihoterapii experiențialiste, terapie prin acceptare și angajament), în funcție de preferințele clientului, de specificul provocării cu care se confruntă clientul.

Câteva principii centrale ale practicii mele:

  • Cuvântul „scurt” se referă la scopul de a găsi și implementa, cât mai curând posibil, o soluție la problemă, pentru a minimiza timpul petrecut în terapie și, mai important, timpul petrecut în suferință. Asta nu înseamnă neapărat că durata terapiei va fi foarte scurtă, ci că nu va fi mai lungă decât este necesar și că ne concentrăm ca schimbările să apară cât mai devreme. De multe ori, se merge la terapie o dată pe săptămână timp de 3 -4 luni. După aceea, mai rar încă 2-3 luni, apoi terapia se termină. O dată ce clientul nu mai este în suferință, terapia se încheie, dar poate începe, dacă se dorește și este necesar, un proces de dezvoltare personală.
  • Schimbarea este inevitabilă. Schimbarea este un proces continuu. Concentrarea asupra resurselor, soluției, prezentului și viitorului facilitează schimbarea în direcția dorită. Este necesară doar o mică schimbare pentru a antrena schimbări suplimentare și a crea efectul bulgărelui de zăpadă. Majoritatea clienților dețin deja resursele de care au nevoie pentru a se schimba, pentru a fi bine, iar psihoterapeutul facilitează acest proces prin întrebări axate pe soluție.
  • Scopul meu ca psihoterapeut este să ajut clienții să găsească soluții realiste și viabile cât mai repede posibil și să colaborăm eficient pentru creșterea stării generale de bine. În acest scop, obținerea unui feedback din partea clientului privind sesiunea de terapie este o componentă importantă, deoarece astfel pot fi de folos clienților așa cum au ei nevoie.
  • De asemenea, măsurarea rezultatelor / progreselor obținute de client în psihoterapie este o componentă esențială a procesului, căci doar așa vom ști dacă suntem pe drumul cel bun, dacă intervențiile au succesul așteptat, dacă este nevoie să facem ceva diferit.
  • O parte importantă a psihoterapiei include implicarea activă a clienților în proces. Este posibil să recomand clienților să exerseze în afara ședințelor de terapie anumite abilități sau să facă anumite sarcini care să aprofundeze învățarea și care să contribuie la îndeplinirea obiectivelor stabilite și creșterea stării de bine, precum ținerea unui jurnal, reflecții pe anumite teme, completarea unor fișe de monitorizare. Temele pentru acasă vor fi stabilite de comun acord și vor fi personalizate pentru a se plia provocărilor și preferințelor clienților.

Informații utile despre psihoterapie, în general și despre psihoterapia online:

Indiferent de motivul pentru care cauți un psihoterapeut online, deoarece vei investi timp, bani și energie în procesul terapeutic, ar fi indicat să alegi cu atenție persoana cu care vei colabora, dar și să înțelegi rolul psihoterapiei și la ce te poți aștepta.

Rolul psihoterapeutului:

  • de a facilita dialogul într-o manieră constructivă, pentru a te ajuta să te cunoști mai bine, să găsești răspunsuri la dilemele pe care le ai, să-ți activezi resursele interioare;
  • de a acționa ca un catalizator, grăbindu-ți anumite schimbări sau încetinind unele moduri de reacție care îți produc suferință;
  • de a te însoți în implementarea unui plan de acțiuni, pentru a ajunge acolo unde îți dorești – ca stare de spirit, relații personale, carieră, stil de viață.
  • de a te însoți într-o schimbare cu efecte pe termen lung, chiar pe viață, căpătând noi perspective, noi moduri de a reacționa emoțional și de a te comporta.

Psihoterapia este eficientă.

Mii de studii arată că psihoterapia, indiferent de orientare, ajută oamenii să facă schimbări pozitive în viața lor și că sunt mult mai bine decât cei cu suferințe sau probleme similare care nu primesc niciun tratament.

Psihoterapia online este la fel de eficientă ca cea în cabinet.

Studiile arată că psihoterapia online este la fel de eficientă ca cea în cabinet, pentru că relația terapeutică și colaborarea conduc la rezultate, nu mediul în care dialogăm.

Mulți clienți reușesc să stabilească o conexiune emoțională mai ușor online, din confortul și intimitatea propriei case, comparativ cu întâlnirile față în față.

Psihoterapia online oferă confort, flexibilitate și accesibilitate: nu trebuie să mai pierzi ore în trafic pentru a ajunge la cabinet; îți poți programa ședințele online la orele care se potrivesc programului tău, fără să fie nevoie să te învoiești de la muncă; ai parte de mai multă intimitate (fără secretară sau sală de așteptare). 

Riscurile Psihoterapiei.

Psihoterapia are și potențiale riscuri. Uneori, poate fi dureroasă abordarea sentimentelor pe care le-ai reprimat mult timp. De asemenea, unele modificări în convingerile sau comportamentele tale pot fi, uneori, perturbatoare pentru relațiile pe care le ai (de ex., dacă ceilalți s-au obișnuit să audă doar „Da” de la tine, când vei începe să spui „Nu”, e posibil să interpreteze greșit noul tău comportament). Rolul meu este să iau în considerare și aceste riscuri și să te însoțesc eficient în acest proces, dar este important să iei în considerare și aceste dezavantaje. Majoritatea persoanelor care și-au asumat aceste riscuri consideră că psihoterapia a meritat (beneficiile sunt cu mult peste disconfortul ce apare uneori).

A solicita ajutorul este un semn de putere, nu unul de slăbiciune. Este un gest de autocunoaștere și dorință de creștere, nu unul de incompetență sau slăbiciune. La fel cum ne adresăm unui medic pentru o durere fizică, apelăm la un psiholog / psihoterapeut în fața unei dureri emoționale.

Permite-mi să te însoțesc în drumul tău spre mai bine!

Contactează-mă la 0746 921 754 (Apel / Mesaj pe WhatsApp sau SMS).

#psihoterapie online #psihoterapeut online #sedinte online